BrainMax Lauf Protein, nativní syrovátkový protein Schwarzwaldský dort, 1000 g
Kód: SB-17405/SCHDetailní popis produktu
Výhody:
- Získán šetrně z čerstvého mléka od volně se pasoucích krav krmených trávou.
- Vyšší koncentrace aminokyselin (7 g BCAA na dávku).
- Nejvyšší možná kvalita, čistota, stravitelnost a biodostupnost.
- Aminokyseliny v neporušených vazbách pro lepší využitelnost v těle.
- Vyšší koncentrace leucinu pro budování svalů.
- Zachování imunoglobulinu a laktoferinu.
- Syrovátka ve své přirozené přírodní podobě jako v mléku.
- 26 g bílkovin na dávku.
- Slazeno přírodním sladidlem stévií, která neškodí mikrobiomu.
Lahodná příchuť a perfektní složení Vás odpálí do vesmíru! LAUF PROTEIN!
Lauf protein je složen z 50% z nativního koncentrátu a z 50% z nativního izolátu. V koncentrátu se nacházejí imunoglobuliny, laktoferin a další látky prospěšné pro náš organismus. Zatímco izolát zajišťuje vysoký obsah bílkovin. Spojením vznikl pro tělo velmi dobře využitelný protein, který je vhodný pro podporu zdraví a doplnění bílkovin z toho nejkvalitnějšího zdroje! Svou kvalitou, stravitelností a čistotou nemá konkurenci.
Nativní protein z mléka od volně se pasoucích krav
Nedenaturovaný nativní syrovátkový protein je získáván za studena přímo z čerstvého kravského mléka od volně pasoucích se krav krmených trávou, které pochází z kontrolovaného evropského chovu. Oproti běžným proteinům prochází mléko pouze jednou šetrnou pasterizací (běžně se pasterizuje 2x). Proces mikrofiltrace probíhá při velmi nízké teplotě (do 10°C), při které si protein zachovává imunoglobuliny a enzymy. Je lépe stravitelný, dobře se vstřebává a hlavně má lepší využitelnost obsažených bílkovin. Díky šetrné a přímé metodě zpracování z čerstvého mléka nejsou porušeny vazby mezi aminokyselinami a celkově se v proteinu nachází vyšší koncentrace aminokyselin zejména proanabolického leucinu.
Rozdíl mezi nativním syrovátkovým proteinem a běžným “sýrovým” syrovátkovým proteinem
Nativní syrovátkový protein se vyrábí za studena přímo z čerstvého mléka od krav pasoucích se na pastvinách a krmených trávou. Zatímco “sýrový” syrovátkový protein se vyrábí ze sýru, přesněji řečeno z vedlejšího produktu vzniklého při výrobě sýru, syrovátky. Běžný syrovátkový protein je tedy oproti nativnímu proteinu více zpracovanou potravinou a při procesu výroby dochází k degradaci aminokyselin i prospěšných látek, neboť se nejdřív musí mléko pasterizovat zahřátím, poté se za vyšších teplot vyrábí sýr a v poslední fázi výroby ještě dochází k zahřívání syrovátky získané ze sýru, aby byl vyroben syrovátkový protein. Zatímco u nativního proteinu dochází pouze k jedné pasterizaci na začátku při výrobě mléka a poté se filtrací přímo z mléka šetrně za nízkých teplot získává nativní syrovátkový protein bez degradace křehkých vazeb mezi aminokyselinami. Výsledným produktem je pak protein mimořádně kvalitní, čistý a pro tělo velmi dobře vstřebatelný i stravitelný. Nativní protein se vyznačuje vyšší koncentrací aminokyselin (7 g BCAA na dávku) a tělu prospěšných látek (laktoferin, imunoglobulin). Nativní protein je kaviárem mezi proteiny. Studie ukazují, že nativní syrovátkový protein zvyšuje koncentraci aminokyselin v krvi více než běžný syrovátkový protein nebo mléko, což by mohlo zjednodušeně řečeno prodloužit čas pro budování svalů v těle
Šetrná výroba proteinu z nativní syrovátky
Jeden z důvodů, proč si nativní syrovátka vede tak dobře v obsahu a vstřebatelnosti bílkovin, je výrobní proces. U proteinu z nativní syrovátky dochází k pasterizaci pouze jednou, zatímco u syrovátkového proteinu dvakrát. Tím může dojít k denaturaci (znehodnocení) bílkovin a navíc výroba nativního syrovátkového proteinu probíhá procesem mikrofiltrace za studena (teplota do 10°C). Jednoduše řečeno lze říci, že výroba nativního syrovátkového proteinu je natolik šetrná, že si díky tomu protein zachová množství bílkovin i vyšší množství aminokyselin.
DIAAS - index kvality bílkovin
Nejen obsah bílkovin, ale také stravitelnost aminokyselin, je důležitý údaj, o který se zajímat. Nativní syrovátkový protein si v tomto hodnocení DIAAS (digestible indispensable amino acid score) vede skvěle. Jde o zhodnocení bílkovin na základě vstřebatelnosti a stravitelnosti aminokyselin. Jinými slovy o jak kvalitní bílkovinu z hlediska vstřebatelnosti v organismu se jedná. A nativní syrovátka obsazuje v hodnocení DIAAS přední příčky.
Nativní syrovátkový protein
Pod označením nativní protein si můžete představit výrobní proces, při kterém se oddělí syrovátka a mléko, aniž by předtím docházelo k oddělení za účelem výroby jiných produktů, jako jsou třeba sýry. Zatímco u jiných výrobních postupů jsou proteiny až na posledním místě, jak z mléka zpracovat skutečně vše, je nativní syrovátkový protein samostatný produkt, který jako první z mléka vzniká.
Nejkvalitnější druh proteinu na trhu
Narozdíl od běžné syrovátky je nativní protein získáván přímo z mléka za studena, čímž se násobí jeho stravitelnost a využitelnost bílkovin. Slovo “nativní” se pojí k procesu, při kterém se oddělí syrovátka a mléko, aniž by předtím docházelo k oddělení za účelem výroby jiných mléčných výrobků jako to je u běžných proteinů.
Balení: 1 kg
Příchuť: Schwarzwaldský dort
Dávkování:
Rozmíchejte 1 odměrku (35 g) s 200 ml vody nebo mléka. Protein můžete také přidat do snídaňové kaše nebo smoothie. S ohledem na denní příjem bílkovin, užívejte 1-3 dávky denně.
Výživové údaje:
Velikost dávky: 35 g (1 odměrka)
Balení obsahuje 28 dávek.
|
Na 100 g | na 35 g |
---|---|---|
Energetická hodnota
|
1443 kJ / 345 kcal
|
505 kJ / 121 kcal
|
Tuky
|
0,19 g
|
0,07 g
|
- z toho nasycené mastné kyseliny |
0,02 g
|
0,01 g
|
Sacharidy |
12,94 g
|
4,53 g
|
- z toho cukry |
7,84 g
|
2,75 g
|
Vláknina |
1,70 g
|
0,60 g
|
Bílkoviny |
73,42 g
|
25,70 g
|
Sůl | 0,53 g | 0,18 g |
Velikost dávky: 35 g (1 odměrka)
Balení obsahuje 28 dávek.
|
% | na 35 g |
---|---|---|
Kyselina glutamová
|
15,55
|
4,38 g
|
Leucin
|
11,05
|
3,11 g
|
Kyselina asparagová |
10,18
|
2,86 g
|
Lysin |
9,25
|
2,61 g
|
Isoleucin |
4,96
|
1,39 g
|
Valin |
4,50
|
1,26 g
|
Threonin |
4,26
|
1,20 g
|
Alanin | 4,08 | 1,15 g |
Proline | 4,08 | 1,15 g |
Serin | 3,86 | 1,09 g |
Tyrosin | 3,45 | 0,97 g |
Fenylalanin | 3,42 | 0,96 g |
Cystein | 2,78 | 0,78 g |
Arginin | 2,17 | 0,61 g |
Methionin | 2,02 | 0,56 g |
Tryptofan | 1,93 | 0,55 g |
Histidin | 1,87 | 0,53 g |
Glycin | 1,73 | 0,48 g |
Složení:
(45 %) nativní syrovátkový proteinový koncentrát, (45 %) nativní syrovátkový proteinový izolát, zahušťovadlo: guma guar, emulgátor: slunečnicový lecitin, sladidlo: steviol-glykosidy, přírodní aroma s příchutí Schwarzwaldského dortu.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Proteiny |
---|---|
Hmotnost: | 1.1 kg |
Alanin: | 1,15 g |
Arginin: | 0,61 g |
Bez laktózy: | Ne |
Cystein: | 0,78 g |
FenylAlanin: | 0,96 g |
Glycin: | 0,48 g |
Histidin: | 0,53 g |
Isoleucin: | 1,39 g |
Kyselina asparagová: | 2,86 g |
Kyselina glutamová: | 4,38 g |
Leucin: | 3,11 g |
Lysin: | 2,61 g |
Methionin: | 0,56 g |
Proline: | 1,15 g |
Serin: | 1,09 g |
Threonin: | 1,20 g |
Tryptofan: | 0,55 g |
Tyrosin: | 0,97 g |
Valin: | 1,26 g |
Vegan: | Ne |
Země výroby: | Česká republika |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
BrainMax je český výrobce, specializující se na doplňky stravy prvotřídní kvality. Tato značka klade velký důraz na vysokou kvalitu a účinnost svých produktů.
V oblasti doplňků stravy se BrainMax zaměřuje na vědecky podložené metody a výběr těch nejkvalitnějších surovin. Cílem je maximalizovat jejich biologickou dostupnost a účinnost.
BrainMax nepoužívá žádná nepotřebná plnidla nebo škodlivé přísady, a to v žádných svých produktech. Nabízí kvalitní a efektivní doplňky stravy šetrné jak k lidskému tělu, tak k přírodě.
Proč BrainMax:
- Vysoká kvalita a účinnost
- Bez zbytečných chemických přísad
- Suroviny pocházející z ekologického zemědělství
Produkty BrainMax naleznete v kategotii Doplňky stravy.